dilluns, 10 de desembre del 2012

XARRADA INFORMATIVA SOBRE EL FRACKING A LES COVES


El passat 13 de juliol l’empresa mercantil Montero Energy Corporation, S.L va sol·licitar a la Conselleria d’Energia de la Comunitat Valenciana (publicat el 28 de setembre al DOCV i el 18 d’octubre al BOE), permís d’investigació d’hidrocarburs per a 42 pobles del nord de la província de Castelló, i entre ells el terme municipal de les Coves de Vinromà.


La tècnica que vol utilitzar dita empresa per a fer les prospeccions és la fractura hidràulica, tal com va explicar en una reunió amb els alcaldes dels pobles afectats.


Esta forma de prospecció està molt qüestionada per la seua falta de seguretat i alta perillositat. En la resta de països europeus en alguns està prohibida i en altres han parat els projectes a l’espera de més dades que descarten els greus perills existents. Per lo que fa a Espanya, hi ha varies comunitats autònomes i diputacions que no han autoritzat la fractura hidràulica.


Davant de tot açò l’Ajuntament va buscar a una geòleg que va explicar amb detall, davant d'unes 200 persones, en que consisteix la fractura hidráulica en una xarrada informativa que es va fer el dia 6 de desembre a les 19.30 hores al Saló d’Actes de la Caixa Rural.