diumenge, 13 de maig del 2012

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "TERRA, COSTUM I CONFLICTE" DE LAURA VILLAPLANA A L'ESGLÉSIA VELLA DE LES COVES

 
El dissabte 12 de maig de 2012 a les 20:30 hores va tindre lloc a l'església Vella de les Coves l'acte de presentació del llibre Terra, costum i conflicte: els jutjats de pau i la gestió de disputes al món rural, de Laura Villaplana Moliner, a càrrec de l’autora i del president de Maestrat Viu, Josep Meseguer Carbó.



 L'acte va comptar amb la presència de la seua família, els seus amics, representants de les entitats organitzadores i molts veïns del poble que van voler acompanyar-la en un dia tant bonic per a d'ella.
Al finalitzar l'acte, Laura va signar el llibre a tots els que li ho van demanar.
Este treball va rebre el I Premi d'Investigació J.F. Mira que es va lliurar a l'autora en l'Acte d'Homenatge a J.F. Mira en el Museu Valencià d’Etnografia, el 22 de març de 2012 a les 19:00h, a València.

Terra, costum i conflicte

Els conflictes sempre han estat presents en totes les societats i moments històrics, i juntament amb ells han emergit diverses formes de regular-los. Els jutjats de pau són una expressió més de l’aparició de regles socials dirigides a la gestió de la conflictivitat. Aquesta institució, encapçalada per figures associades al seny i al sentit comú, compta amb una llarga experiència a la nostra societat, principalment al món rural.
Els difusos límits de la justícia de pau, entre la llei i el costum local, i l’adveniment de noves formes de resolució de conflictes com la mediació, ens inviten a repensar el paper que aquesta juga a l’actualitat. Al mateix temps, això ens obrirà una via d’accés per entendre els conflictes viscuts al món rural i la seva relació amb la vida social que els envolta.

 
Col·lecció Antropo-lògiques, 1 
Autora: Laura Villaplana Moliner
ISBN: 978-84-92587-82-7 
176 pàgs.
12,00 € / unitat